vinylslipemaskin for gulv

 

FAKTA:

Orstad Gulv 
& Renhold AS

HVA:
 
Spesialist innen fornyelse av gulv. Samt legging av vinylbelegg og tepper. Vi tilbyr også alle typer rengjøringstjenester.
 

 
AKTUELL MED:
 
Slipemaskinen Active Edge er eneste i sitt slag i Rogaland – den gir nytt liv til gamle gulv på en revolusjonerende måte.
 

 
 

 

Ingen gulv varer evig. Der folk ferdes blir gulvene stripete, skjøre og skitne – og da har man til nå hatt to muligheter. Enten skifter man hele gulvet ut, eller så foretas rengjøring med så mye vann og kjemikalier at hele etasjer må stenges av i perioder. Dagens gladmelding er at det nå finnes en slipemaskin som sørger for at gulvet blir som nytt. Den kan slipe vinylgulv, steingulv, linoleum, gummi, keramiske gulv m.m. med en kapasitet på 200 kvm i timen. Verden går fremover!


Fred Thorkildsen var i sin tid ansatt som gulvlegger i et firma på Klepp, før han i 1984 startet et enkeltmannsforetak. Der fortsatte han å legge gulv og støpe badegulv, og han fikk også oppdrag fra sin tidligere arbeidsgiver. Fred bodde på denne tiden på Orstad, og han syntes at Orstad Gulv var et greit navn på firmaet.


Etter 10 års tid utvidet Fred virksomheten til å omfatte salg av tepper, gulv, våtromsbelegg m.m., og godt samarbeid med skadesektoren i distriktet gjorde at Fred fikk mange oppdrag innen reparasjon etter skade – på gulv, vegger og i våtrom. Han har dermed opparbeidet seg en solid kompetanse innen vedlikehold av gulv, og i 2009 gikk han inn på nettet for å finne redskaper til å gjøre en enda bedre jobb.


YouTube og Google viser vei


Fred søkte i utgangspunktet etter slipemaskin for betonggulv, og fant maskinen Square Scrub hos en amerikansk produsent. Den kunne slipe og fornye mange typer gulv, og ville sikkert gjøre en god jobb også i Rogaland. Men Fred var skeptisk til den geografiske avstanden – det er ikke lett å forholde seg til en maskin med serviceinstans på andre siden av Atlanterhavet.


Startet renholdsavdeling


Fra 1. september 2012 skal alle renholdsvirksomheter være godkjent av Arbeidstilsynet for å kunne drive lovlig. Alle virksomheter som tilbyr renholdstjenester, må sende inn søknad om godkjenning, og en forskrift slår fast at det er forbudt å kjøpe renholdstjenester fra virksomheter som ikke er godkjent. 


Renholdsavdelingen i Orstad Gulv & Renhold startet januar 2014 etter at bedriften hadde fått Offentlig Godkjenning fra Arbeidstilsynet.


Så kom slipemaskinen


Fred fortsatte å lete etter en maskin som kunne revolusjonere vedlikehold av gulv. Han kom etter hvert i kontakt med Skovlygruppen, og deres representant i Stavanger var svært behjelpelig med å finne en løsning. Dermed ble Fred tilbudt maskinen Active Edge – den var litt mindre, men utførte samme jobb som den amerikanske maskinen. Da var det full fart fremover!


Helt unike egenskaper


Nå er Active Egde klar for Rogaland – gjennom Orstad Gulv & Renhold som har flyttet inn i nye lokaler hos Fjogstad Hus på Årsvoll i Sandnes. 


Active Edge bruker ikke vann og ikke kjemikalier – gulvene tørrslipes, før polish påføres 3–5 ganger. I bruk er maskinen såkalt oscillerende – dvs. at den roterer sakte mens den går frem og tilbake. Litt støv tas bort av støvsuger, og siste finishing touch foregår med en mikrofiber mopp.


Gulvene får en glatt, flott overflate og ser innbydende og nye ut.


Orstadhuset på Klepp Stasjon


Fred fikk teste maskinen i flere bygg i Klepp og Hå kommuner, og de oppsiktsvekkende resultatene ble lagt ut på Facebook. Responsen var stor – det var ingen tvil om at denne maskinen sto for noe ingen andre metoder hadde klart før. Dermed kom oppdraget om å fornye alle gulv i Orstadhuset – et forsamlingshus hvor kalkulert pris på full utskifting av 1100 kvm gulvflate (avriving og legging) kom på nærmere en million kroner. Og gulvene var kun fem år gamle.


Active Edge gjorde slipingen unna for 110.000 kroner inkl. mva, og gulvene ser igjen helt nye ut. Dermed fikk Fred i oppdrag å stå for vedlikeholds­arbeidet i Orstad­huset. Tilbake­meldingene er så ensidig positive at Fred trygt kan gå ut til alle næringsdrivende, kommuner og offentlige etater med følgende budskap: Fornyelse er langt rimeligere enn full utskiftning, og ingen lager «nytt» gulv bedre enn slipemaskinen til Orstad Gulv & Renhold.


Rengjøring med damp 


– Dusj og garderober i skoler, idrettsanlegg og treningssentre bør rengjøres grundig minst to ganger i året, sier Fred til Lokalavisen. – Vanlige rengjøringsmetoder begrenser seg ofte til overflaterengjøring. Damp, derimot, trenger inn i mikroskopiske hull og sprekker mellom skitten og overflaten. På denne måten fjernes til og med det mest fastsittende skitt og smuss. En annen fordel er at bakteriene og basillene ikke har mulighet til å spre seg. Dermed er rengjøring med damp spesielt effektivt og hygienisk – uten å skrubbe eller polere.


La oss gjøre jobben raskt og effektivet – med dampvasker.


Vask av hus og forretningsbygg 


– Når vi påtar oss husvask, kan du være sikker på at når vi er ferdige, har huset aldri sett bedre ut, sier Fred videre. – I tillegg til å vaske gulv og vinduer, skurer vi både kjøkken, vask og renser toaletter, dusj og badekar. Vi tørker støv i alle rom, støvsuger og vasker.


Orstad Gulv & Renhold har også egne team for vask av kontor og næringsbygg. Vi vasker raskt og effektivt, slik at kontoret skinner til neste arbeidsdag. Enhver bedriftskunde har egen avtale om hvor omfattende vår vask skal være.